Spragnieni gotowania…

9 grudnia 2016 uczniowie klasy 1 oraz 3a i 3b wybrali się do restauracji LaSpezia w Radomiu. Celem tej wyprawy była lekcja gotowania pod okiem profesjonalnego kucharza. Dzieci przygotowywały pizzę według własnego pomysłu, ale zgodnie z instrukcją kucharską. Zaangażowane i przejęte wywiązały się z tego zadania znakomicie. Uczniowie z ogromnym smakiem konsumowali przygotowane przez siebie posiłki. Sam szef kuchni był pod wrażeniem oryginalnych połączeń składników i zaznaczył, że wśród naszych podopiecznych ujawniło się wiele talentów kulinarnych. Myślę, że dzięki takiej lekcji wielu rodziców zyskało w kuchni nowych pomocników. Tym bardziej, że w przygotowaniach przedświątecznych każda para rąk w kuchni jest mile widziana. Po zajęciach większość dzieci zadeklarowała rozwijanie swoich kulinarnych umiejętności. Powodzenia!

img_20161209_094059img_20161209_094127img_20161209_094144img_20161209_094202


Wróć
    cbk (2)